Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2014

Η Πατρινή εφημερίδα «ΚΟΣΜΟΣ» έκανε αφιέρωμα στον δάσκαλο του Krav Maga, George Mimmis



Με τίτλο: ¨Το Krav Maga είναι στην ουσία η απόλυτη τεχνική αυτοάμυνας¨, ο δημοσιογράφος Αχιλλέας Ροδίτης, στην στήλη του ¨Πορτραίτο¨, την Παρασκευή 31/1/2014, έκανε συνέντευξη στον δάσκαλο του Krav Maga, George Mimmis.

Το ολοσέλιδο αφιέρωμα της εφημερίδας «ΚΟΣΜΟΣ» επικεντρώνεται κυρίως στο σύστημα StreetWise SelfDefence, με τεχνικές βασισμένες στο Krav Maga, στο Aikido και στο σύστημα μάχης σώμα με σώμα των USMC, το οποίο προσφέρει την ιδανική αυτοάμυνα για πολίτες (γυναίκες – άνδρες), για security, Αστυνομικούς και Στρατιωτικούς.

Ο George Mimmis, με 25ετή εμπειρία στα θέματα ασφαλείας, εκπαιδευμένος από Ισραηλινούς και Νοτιοαφρικανούς, κάτοχος διπλώματος D E M S (Dynamic Effective Methodical Strategies), μαζί με τον Γιώργο Κατσιγιάννη, κάτοχο 5 ΝΤΑΝ και διακεκριμένο δάσκαλο πολεμικών τεχνών (ΤΑΕΚΒΟΝΤΟ – Hapkido), δημιούργησαν ένα πρότυπο κέντρο πολεμικών τεχνών, τον Α.Σ. ΒΑΣΙΛΕΙΑ (Γ. Παπανδρέου 73 –πρώην Καλαβρύτων).

Ο δημοσιογράφος ρώτησε τον δάσκαλο: «Δηλαδή, κάποιος που κάνει κάποια πολεμική τέχνη, δεν μπορεί να αντιμετωπίσει την απειλή;»

Η απάντηση του δασκάλου, George Mimmis: «Δημιουργήσαμε ένα κέντρο πολεμικών τεχνών, τον Α.Σ. ΒΑΣΙΛΕΙΑ (Γ. Παπανδρέου 73), εκεί, διδάσκουμε πολεμικές τέχνες που φέρουν στοιχεία αυτοάμυνας, όπως Hapkido το οποίο έφερε στην Πάτρα ο διακεκριμένος δάσκαλος πολεμικών τεχνών με 5 ΝΤΑΝ, Γιώργος Κατσιγιάννης. Ο Γιώργος μάλιστα, έχει προσφέρει πολλά ευρωπαϊκά μετάλλια στην Ελλάδα, μέσω των αθλητών του, στο ΤΑΕΚΒΟΝΤΟ. Αυτό που δεν ξέρει ο κόσμος και διαχωρίζεται στη σχολή μας, είναι ότι σε κάθε μικρό παιδί προτείνουμε ως άθλημα το ΤΑΕΚΒΟΝΤΟ, διότι ενδείκνυται εφόσον προσφέρει πειθαρχία, αυτοεκτίμηση, σεβασμό στην ομάδα, αθλητικό πνεύμα και υγιές μυαλό. Είναι μια πολεμική τέχνη, η οποία προσφέρει βάσεις για δυναμικούς χαρακτήρες. Για τους ενήλικες όμως, διαχωρίζουμε το άθλημα από την καθαρή αυτοάμυνα. Το Hapkido, έτσι όπως το διδάχθηκε ο Γιώργος Κατσιγιάννης στην Κορέα, έχει πολλά στοιχεία αυτοάμυνας και έτσι μπορείς να πεις ότι εκτός από το αθλητικό σκέλος, όντως μπορείς να αντιμετωπίσεις την απειλή.

Αυτό που διδάσκω εγώ στους ενήλικες μαθητές μου δεν έχει αγωνιστικό προσδιορισμό. Το «έπαθλο» είναι η επιβίωση. Το σύστημα μου, “StreetWise SelfDefence”, με τεχνικές βασισμένες στο Krav Maga, στο Aikido και στο σύστημα μάχης, σώμα με σώμα των USMC, σε συνδυασμό με την εκγύμναση και ενδυνάμωση, δεν αφήνει περιθώρια σε καμία μορφή απειλής. Γυναίκες 18 ετών, εκπαιδεύονται με άνδρες που έχουν μεγαλύτερη σωματική διάπλαση και δύναμη και γίνονται ικανές να εξουδετερώσουν την απειλή. Δεν αρκούν όμως μόνο οι τεχνικές που βασίζονται στη μηχανική του σώματος. Οι ασκήσεις αντίληψης και ετοιμότητας που τους διδάσκω δημιουργούν αληθινούς μαχητές. Μαθαίνουν επίσης να κινούνται στην καθημερινότητα τους και να κάνουν την ρουτίνα τους, με ασφαλείς τρόπους, έτσι ώστε να μειώσουν το κίνδυνο επίθεσης, όπου κι’ αν βρίσκονται.
Στις γυναίκες μάλιστα, δίνω μεγάλη βαρύτητα και με το anti- rape project

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την σελίδα στο facebook: www.facebook.com/streetwiseselfdefencegr




1 σχόλιο:

  1. Ο καθενας πρεπει να ειναι ικανος να υπερασπισει τον εαυτο του αν φτασει η "κακια ωρα" και το κραβ μαγκα ειναι κατα την γνωμη μου η τελεια τεχνικη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή