Κυριακή 2 Φεβρουαρίου 2014

Παρ’ το τέλος κυκλοφορίας και καν’ το κορνίζα



Το κράτος προστατεύει του νομοταγείς πολίτες, γι’ αυτό το Υπουργείο Οικονομικών μόλις ενημερώθηκε για την κατάσταση αυτού το οχήματος,  έσπευσε να αλλάξει τη διαδικασία και έτσι από το 2012, τα τέλη κυκλοφορίας άλλαξαν μορφή. Αντί για το γνωστό αυτοκόλλητο σήμα, οι κάτοχοι οχημάτων λαμβάνουν απόδειξη καταβολής των τελών.

Είναι γεγονός ότι ορισμένοι άνθρωποι δείχνουν «υπερβάλλοντα ζήλο» για την απόκτηση του σήματος. Έτσι και ο κάτοχος του αυτοκινήτου που βλέπετε στην φωτογραφία, φρόντισε να «στολίσει» το παρμπρίζ του με όλα τα αυτοκόλλητα σήματα κυκλοφορίας που έχει πληρώσει. 

Από την άλλη, ξέρεις τι είναι να μοχθείς να αποκτήσεις (με το έτσι θέλω του κράτους) το πολυπόθητο σήμα; Δικαιολογημένα κάποιοι επιδεικνύουν το κόπο τους.
Την φωτογραφία την πήρα από το προφίλ (facebook) του Σταμάτη Μαλέλη, ο οποίος θέτει και το ερώτημα: ¨Πως βλέπει;¨
Σταμάτη μου, ο συγκεκριμένος ιδιοκτήτης αυτού το οχήματος, δεν χρειάζεται να βλέπει, προφανώς γιατί έχει «χάσει» το φως του έπειτα από τόσους φόρους και τόσες προσαυξήσεις στα τέλη κυκλοφορίας.
Πιθανόν με αυτόν τον τρόπο, να ήθελε να πει: «Παρ’ το Λίζα και καν’ το κορνίζα» σύμφωνα με το τραγούδι που ερμηνεύει ο Κώστας Μακεδόνας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου